15.3.10

Γουστάρεις παραμύθι; Fables: Legend in Exile

Posted in by Ελένα Μπαμπούσκα | Edit
Ποια παιδικά αυτιά δεν κοιμήθηκαν με παραμύθια; Πόσο πολύ μας έχουν επηρεάσει; Οι πρίγκιπες, οι κακιές μάγισσες με τις κατάρες τους και αυτα τα τόσο ξεκάθαρα όρια ηθικής;


Εδώ όμως, σε αυτήν την ιστορία που έγραψε ο Bill Willingham και δημιούργησαν οι Leialoha, Medina και Hamilton, οι ήρωες και οι περιπέτειές τους είναι πολύ διαφορετικές.
Ένας νέος κόσμος παραμυθιού στον δικό μας. Όταν ο μεγάλος και τρομερός Αντίπαλος (Adversary) επιτίθεται στη μαγική χώρων των μυθικών πλασμάτων και νεραιδών, όλα τα πλάσματα αυτά εγκαταλείπουν τη γή τους και ζούν στην εξορία, σε μια μυστική κοινωνία στο Μανχάταν, στην σημερινή Νέα Υόρκη, (Fabletown).
Η Snow white, η οποία έχει χωρίσει εδώ και αιώνες τον πρίγκιπά της γιατί ήταν άπιστος, και η αδερφή της η Rose red, ο Big bad wolf, ο Jack χωρίς τα μαγικά φασόλια του, ο Old King Cole, ο Prince Charming, η Πεντάμορφη και το Τέρας σε μια ιστορία μυστηρίου, στην εξαφάνιση της Rose Red.

H Snow White έχει χωρίσει εδώ και καιρό με τον ερωτύλο Prince Charming, αφού τον έπιασε στο κρεββάτι με την αδερφή της. Η αδερφή της η Rose Red είναι ένα κορίτσι γεμάτο πάθος, που ότι κάνει το κάνει για να πάει κόντρα στην μεγάλη της αδερφή, η ζωή της έχει πολύ κόσμο και καθημερινά πάρτυ. Ο Jack χωρίς τα φασόλια του, το μόνο που κάνει είναι να ελπίζει για το έυκολο κέρδος, με διάφορες απάτες μέσω ίντερνετ. Η πεντάμορφη είναι ακόμα μαζί με το τέρας, αλλά αφήνοντας την χώρα τους, δε κατάφεραν να πάρουν τίποτα από τα πλούτη τους μαζί, η πεντάμορφη δουλεύει σε βιβλιοπωλείο.

Ένα παραμύθι με τις παιδικές μας φιγούρες για μεγάλους.

0 Comments


Leave a Comment