14.12.09

Η φονική οδοντόκρεμα

Posted in by Ελένα Μπαμπούσκα | Edit



Το συγκρότημα κατοικιών είναι από τα πιο παλιά της περιοχής, στέκει εκεί τα τελευταία 80 χρόνια. Είναι εξοπλισμένο πια με όλα τα απαραίτητα: εμποτισμένους τοίχους που γεννάνε, ανάλογα κάποια έκτακτη ανάγκη ή ρουτίνα παρακολούθησης, ένα είδος σκόνης που περιέχει μικροκάμερες, υδραυλικά συστήματα φόρτισης και ελέγχου των μηχανικών μερών του υβριδικού ανθρωποείδους. Τα διαμερίσματα είναι ιδιαίτερα μικρά και χαμηλοτάβανα. Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν είχαν προβλεφθεί τόσες εγκαταστάσεις στην αρχική κατασκευή αλλά και της μειωμένης επιδότησης του κράτους για την σωστότερη σχεδιαστικά αναβάθμισή τους, τα διαμερίσματα είναι σχεδόν επικίνδυνα, για κάποιον ελάχιστα απρόσεχτο ή αφηρημένο. Καλώδια και σωλήνες φέρνουν βόλτες ανενόχλητα στις επιφάνειες των τοίχων και των ταβανιών, και κάποιες φορές με θράσος διασχίζουν κάποιο διάδρομο χωρίς να είναι εφαρμοσμένα σε κάποια επιφάνεια, δυσχεραίνοντας έτσι τη διέλευση του πτωχού νοικάρη.

Ο Chester@4584df.net , απλός ελεγκτής της κυβέρνησης, τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει να ελέγχει τους με το ζόρι πρόσφατα ‘νεοφώτιστους’ στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ιδιαίτερα βρωμιάρης και ασυνεπής. Πάντα αργοπορημένος, κυκλοφορεί με τρία είδη πονηρού χαμόγελου, που ουσιαστικά κανένα από αυτά δεν υπονοεί κάτι αξιόλογο, και με λιγδωμένα ξανθά μακριά μαλλιά. Άξιο απορίας πως ολόκληρη Κυβέρνηση με τέτοιους τρομερούς μηχανισμούς επιβολής κανόνων και τόσο στενά όρια αντοχής σε οτιδήποτε διαφορετικό – ακόμα και αν δεν αποτελούσε απειλή – ανεχόταν αυτόν τον άξεστο, που η ελλιπής φροντίδα του εαυτού του είχε προκαλέσει κάποιες αλλοιώσεις στον ιστό του δέρματος, με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς μερικοί μηχανικοί νευρώνες στη θέση του αυχένα και της αριστερής ωμοπλάτης.

Ο Chester@4584df.net έχει αναλάβει τις τελευταίες βδομάδες τον ημερήσιο έλεγχο της συντρόφου ενός πρώην μέλους της κυβέρνησης που είχε πρόσφατα κατασκευάσει κάποια κουτιά προστασίας ηλεκτρονικών συστημάτων και ο οποίος είχε μυστηριωδώς εξαφανιστεί μαζί με το καινοτόμο έργο του σε δαιδαλώδεις διαδρόμους ενός κυβερνητικού κτιρίου. Η Κυβέρνηση έχει σκοπό να προσηλυτίσει και να εγκλωβίσει στους κόλπους της το γοητευτικό θηλυκό. Αυτή αναγκαστικά συνεργαζόταν και έκανε ότι της υπαγορευόταν , γιατί όλοι ξέρουμε πως αν η κυβέρνηση σε θέλει, θα σε πάρει. Η υπόθεση ως χθες έβαινε καλώς. Η γυναίκα όλο και πιο συχνά, χρησιμοποιώντας σα μέσο τον άξεστο Chester, έδινε στους αρμόδιους πληροφορίες που αφορούσαν το έργο του καλού της. Ο Chester@4584df.net ποτέ δεν έδινε σημασία στα μηνύματα που μετάφερε και στις αποστολές του, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν νοητικά εξελιγμένος για να τα καταλάβει. Η συγκεκριμένη υπόθεση του κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, όχι για κανένα άλλο λόγο παρά λόγω βλακείας και μιας γκομενίτσας. Ο Chester σκέφτηκε πως θα του ήταν πιο εύκολο να ρίχνει γκομενίτσες στο σκουριασμένο του κρεβάτι αν τις παραμύθιαζε με μυστικές υποθέσεις του κράτους, κάνοντας έτσι τον καμπόσο. Χθες το βράδυ λοιπόν κατάφερε να παρασύρει στο σπίτι του, το αντικείμενο του πόθου του, μια κοπελίτσα ανένταχτη ακόμα που όλο μπέρδευε σενάρια συνομωσίας με αρκετή βλακεία. Η κοπελίτσα γούσταρε την ώρα της συνουσίας να ακούει δήθεν αποκαλύψεις απόρρητων υποθέσεων. Έχοντας υπόψιν πως τούτο έδινε στον Chester@4584df.net μια απίστευτη ικανοποίηση του ανδρισμού του – παρόλο που όλα έγιναν χάρη στο θαυματουργό κοκτέιλ γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας που ανασταίνει και νεκρούς – και μια ψευδαίσθηση μεγαλείου, ο Chester@4584df.net πέρασε ένα εκπληκτικό βράδυ αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες για την τρέχουσα υπόθεσή του.

Τα εκτελεστικά όργανα του κράτους πήραν την εντολή αργά το βράδυ να φροντίσουν με διακριτικότητα να γράφει η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Chester@4584df.net ώρα θανάτου 7:15. Ο Chester προγραμματισμένος, όπως όλος ο κόσμος να ξυπνάει τις 7:00 καθημερινά, κατευθύνθηκε στις εγκαταστάσεις υγιεινής να βουρτσίσει τα δόντια του. Η χωνευτή στον τοίχο οδοντόβουρτσα προμηθευόταν την κατάλληλη ποσότητα οδοντόκρεμας από ένα απλό σύστημα, εγκατεστημένο στο ισόγειο του συγκροτήματος δίπλα στην είσοδο – όπως παλιότερα οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε παλιές πολυκατοικίες -. Δύσκολες εποχές, όλα τα αγαθά είναι σε έλλειψη κι έτσι όλα παρέχονται στις ελάχιστες προμηθευόμενες δοσολογίες. Κανένας πια δε μπορεί να καταναλώσει οτιδήποτε εκτός προγράμματος. Ο Chester πιέζοντας ελαφρά την οδοντόβουρτσα περίμενε για την ποσότητα οδοντόκρεμας που του αναλογούσε μια φορά τη μέρα. Ο Chester@4584df.net αγουροξυπνημένος σωριάστηκε νεκρός ακριβώς στις 7:15. Τα εκτελεστικά όργανα του κράτους προσθέτοντας απλά μια ακόμα συνθήκη στον αλγόριθμο του συστήματος και μια σταγονίτσα δηλητηρίου απάλλαξαν τον Chester@4584df.net και το κράτος από την βλακεία του.

Πάντα καθαρά, πάντα διακριτικά.

2 Comments


  1. Kwlogria says:

    Γαμάτο!! Μπράβο Έλενα. Τρομαχτικό αλλά γαμάτο!

    17 Δεκεμβρίου 2009 στις 11:36 π.μ.

  2. Σούλα Φρίκη says:

    στέλνω όντως ι-μέιλ στον τσέστερ;

    19 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:31 μ.μ.

Leave a Comment