27.2.10

La empresa perdona un momento de locura: Η Εταιρεία συγχωρεί μια στιγμή παραφροσύνη

Posted in by Ελένα Μπαμπούσκα | Edit
O συγγραφέας Ροδόλφο Σαντάνα γεννήθηκε στη Βενεζουέλα το 1944. Σκηνοθέτης και δραματουργός έγραψε μερικά από τα κομψοτεχνήματα της Λατινικής Αμερικής.
Το έργο του « Barba Roja» βραβεύθηκε με το Εθνικού Βραβείου Θεάτρου το 1970.
Λίγο αργότερα το έργο του «El Sitio» απέσπασε το βραβείο Juana Sujo.
Άλλα έργα του: El gran circo del Sur, El animador, Fin de round, Nuestro padre Drácula, Gracias por los favores recibidos, Los ancianos, La empresa perdona un momento de locura 1978
Ίδρυσε στη Βενεζουέλα τη θεατρική ομάδα «Cobre».
Διατέλεσε, επίσης, καθήκοντα προέδρου της Asociación Venezolana de Profesionales del Teatro. 

Ο σκηνοθέτης:

Με αφορμή τα γεγονότα του περυσινού Δεκεμβρίου η πρόθεση μου είναι να σκιαγραφήσω μέσω του έργου του Σαντάνα τον τρόπο με τον οποίο ο καπιταλισμός εισχωρεί στο υποσυνείδητο του ατόμου ώστε να τον ευνουχίσει και να του αφαιρέσει μέχρι και το τελευταίο ίχνος κριτικής σκέψης και αντίστασης.
Και πως οι μηχανισμοί της εξουσίας υποδουλώνουν και συντρίβουν την προσωπική επαναστατικότητα μέσω του χρήματος και του σεξ, μετατρέποντας το άτομο, από σκεπτόμενο και ελεύθερο ον, σε συμβιβαζόμενο και άβουλο εξάρτημα παραδομένο στον αδίστακτο και αδηφάγο μηχανισμό της εξουσίας.
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ...»
Γιάννης Πετσόπουλος

''Σκοτώθηκε για τις ιδέες του.''



Ο απόηχος της έντασης και του βάθους της φωνής του Γ.Ντούση μαζί με την μουσική των Pink Floyd  πυροδοτούν την κάθαρση του θεατή, την κάθαρση που δεν επήλθε για τον εργάτη - ασθενή.

Ένας εργάτης εργοστασίου, μετά από πολλά χρόνια αφοσίωσης και υποδειγματικής εργασίας, παθαίνει κρίση αμόκ εξαιτίας ενός εργασιακού ατυχήματος συναδέλφου. Η ενέργεια αυτή κάνει τους συνάδελφους του να συνειδητοποιήσουν ότι το «ήρεμο» κοπάδι των εργατών χρησιμοποιείται από την εξουσία.

Από την άλλη, η εταιρία προσπαθώντας να βοηθήσει την κατάσταση παραπέμπει τον υπάλληλο της στον ψυχολόγο …
 
Και εμείς τι κάνουμε; Αρκεί η συμμετοχή στις πορείες; Ο συνδιακαλισμός; Αρχιδια 
ΑΡΧΙΔΙΑ

''Τι σημαίνει υπεραξία;''



Αντί για ζωή μια ημικρανία.....
19.2.10

Pump my ride - αντλίες θερμότητας και ΑΠΕ -

Posted in by Ελένα Μπαμπούσκα | Edit
Ο στόχος της Ευρωπαΐκής Ένωσης για το 2020 είναι το 20% της συνολικής παραγωγής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η γεωθερμία είναι μια ήπια μορφή ανανεώσιμης ενέργειας που μπορεί να καλύψει ανάγκες θέρμανσης.

Τον Δεκέμβριο του 2008 το Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε μια διευρυμένη απόψη για τις ανανεώσιμες ενέργειες και πρόσθεσε και τις αντλίες θερμότητας με αέρα και νερό (air and water heat pumps) μαζί με τις γεωθερμικές αντλίες θερμότητας (ground source heat pumps), οι οποίες όμως λειτουργούν με συμβατική ενέργεια, συνήθως ηλεκτρική.

Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές:

16. Οι αντλίες θερμότητας που χρησιμοποιούν γεωθερμικούς πόρους του εδάφους ή των υδάτων και οι αντλίες θερμότητας που χρησιμοποιούν τη θερμότητα περιβάλλοντος του ατμοσφαιρικού αέρα για να μεταφέρουν τη θερμική ενέργεια στο απαιτούμενο επίπεδο θερμοκρασίας, χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν. Οι αντλίες θερμότητας που χρησιμοποιούν τη θερμότητα περιβάλλοντος του ατμοσφαιρικού αέρα απαιτούν συχνά τη χρήση σημαντικών ποσοτήτων συμβατικής ενέργειας. Συνεπώς, για την εκτίμηση της συμμόρφωσης με τους στόχους που θεσπίζει η παρούσα οδηγία, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο η χρήσιμη θερμική ενέργεια από αντλίες θερμότητας που χρησιμοποιούν τη θερμότητα περιβάλλοντος του ατμοσφαιρικού αέρα και πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του συντελεστή απόδοσης που θεσπίστηκαν στην απόφαση 2007/742/ΕΚ[10] της Επιτροπής, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1980/2000 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Ιουλίου 2000, περί αναθεωρημένου κοινοτικού συστήματος απονομής οικολογικού σήματος[11].

Η κατηγορία προϊόντων "ηλεκτροκίνητες, αεριοκίνητες ή λειτουργούσες με απορρόφηση αντλίες θερμότητας" περιλαμβάνει τις αντλίες θερμότητας οι οποίες είναι ικανές να συλλέγουν ενέργεια από τον ατμοσφαιρικό αέρα, το έδαφος ή το νερό και να την αξιοποιούν για τη θέρμανση χώρων, ή για ψύξη χώρων με την αντίστροφη διαδικασία. "Αντλία θερμότητας" είναι η διάταξη ή το σύνολο διατάξεων που παραδίδει ο κατασκευαστής ή ο εισαγωγέας στον διανομέα, τον έμπορο λιανικής πώλησης ή στον εγκαταστάτη. Στην παράδοση ενδέχεται να περιλαμβάνεται ή όχι η παράδοση των αντλιών κυκλοφορίας στην πλευρά της πηγής ή της καταβόθρας, για τον υπολογισμό όμως των τιμών του συντελεστή απόδοσης (COP) λαμβάνεται πάντοτε υπόψη η κατανάλωση ενέργειας των αντλιών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη μέθοδο του ευρωπαϊκού προτύπου EN14511:2004 (σε περίπτωση που ο κατασκευαστής δεν είναι σε θέση να παράσχει δεδομένα, χρησιμοποιείται προκαθορισμένη τιμή). Για τις αντλίες θερμότητας με απορρόφηση χρησιμοποιείται η μέθοδος που προβλέπεται στο πρότυπο EN12309-2:2000.

4.2.10

Ανασκαφές: ένα παλιό ρολόι και ένα πακέτο ρύζι

Posted in by Ελένα Μπαμπούσκα | Edit
 
- Τι λες, φεύγουμε;
- Και δε φεύγουμε;
ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
- Δεν έχουμε πια τίποτα να κάνουμε εδώ.
- Ούτε και αλλού

ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΑΕΝΑΗ ΣΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΑΕΝΑΗ ΣΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Τι σχέση μπορεί να έχω με την καθημερινή ζωή; Τι χρώμα έχει αυτή κλωστή που μας ενώνει με μια χούφτα ασυναρτησίες και την λογική της ύλης;
Παθαίνει κανείς ασφυξία από τους ρηχούς τόνους μιας μελωδίας; Ποιος βλέπει τα αστέρια να τσακώνονται; Ποιος πιάνεται από τα σίδερα; Ποιος έβαλε τον κόσμο σαν μια κουκίδα σε φύλλα από όνειρα; Ποιος βλέπει τα σύννεφα να φτύνουν βατράχους με γυαλιστερό και παραισθησιογόνο δέρμα;

- Τι λες, φεύγουμε;
- Και δε φεύγουμε;

Φορολογείστε την Εκκλησία ΤΩΡΑ! - Υπογράψτε ΟΛΟΙ.

Posted in by Ελένα Μπαμπούσκα | Edit
 
Ας προβάλουν όλα τα blog που σέβονται τον εαυτό τους το ίδιο θέμα, ας αναρτηθεί παντού το “Φορολογείστε την Εκκλησία“, ας γίνει ένα από τα θέματα της επικαιρότητας…

Υπογράφουμε εδώ:http://www.petitiononline.com/taxchu/petition.html

http://roides.wordpress.com